Intresseanmälan

För att söka bostad hos oss måste du registrera en intresseanmälan. Det gör du enklast genom att registrera dig på Mina Sidor. Din intresseanmälan är giltig i ett år och du måste själv förlänga den innan tiden går ut - annars avregistras du. Kötiden för att få en bostad beror på vilken storlek på bostad du söker och i vilket område.

En intresseanmälan innebär inte att du förbinder dig till ett eventuellt kontrakt. Men vi rekommenderar ändå att du bara bokar intresse på lägenheter som är rimliga bostadsalternativ för dig.

Ett objekt ligger ute för intresseanmälan på hemsidan i fem dagar. Under den tiden spelar det ingen roll när du bokar ditt intresse.

Maximalt sex intresseanmälningar samtidigt

Du kan ha maximalt sex intresseanmälnigar samtidigt. Om du har ett akut bostadsbehov rekommenderar vi dig att istället använda erbjudandet Bostad-direkt.

Bostad-direkt

Bostad-direkt är ett erbjudande som riktar sig till bostadssökande som snabbt behöver en bostad. Den som först anmäler sitt intresse hamnar först i kön. De lägenheter som erbjuds som Bostad-direkt är markerade med ett litet hus.

Tacka ja eller nej

De med längst kötid blir kallade till visning och det är först efter visningen man ska tacka ja eller nej.

Intresseanmälan på respektive lägenhet försvinner automatiskt från din inloggning när vi skrivit kontrakt med dig eller någon annan. Om du inte är en av dem som fått kallelse till visningen, så kan det vara bra att ha kvar sin intresseanmälan eftersom vi går vidare i kön om de tackar nej. Du kan när som helst avboka ditt intresse.

Får du ett erbjudande och inte svarar inom angiven tid räknas det som ett nej-svar.

Den intressent som fått tre erbjudanden och som inte hört av sig eller inte gått att nå, erbjuds inte fler lägenheter och spärras från att boka nya lägenheter i sex månader.

Avregistrera din intresseanmälan

När du inte lägre behöver en ny bostad kan du när som helst avregistrera din intresseanmälan.

Om du i framtiden söker ny bostad är du välkommen att anmäla dig igen och börja om med ett nytt ködatum.

Du måste vara inloggad för att kunna avregistrera dig.

Låsöppning

Glöm inte att du kan få mejl utskickade om intressanta lägenheter - det kan göra lägenhetsletandet ännu lättare.