Våra regler

Som hyresgäst hos Vallonbygden har du ett bekvämt och tryggt boende, men du har också en del regler att själv ta hänsyn till. Utan var och ens enskilda ansvar får vi svårt att leverera en god bostadsstandard. Vi lyssnar på våra hyresgästers önskemål eftersom vi vet att engagerade hyresgäster bidrar till att skapa ett bättre boende. Men samtidigt måste du som hyresgäst också ställa upp på det regleverk som ditt hyresavtal innebär.

Förtur

Vi utgår från att alla har samma rätt till en ny bostad. Att behandla alla människor likvärdigt är ett väldigt centralt förhållningssätt för oss. Detta innebär att vi beviljar få undantag från den bostadskö som gäller vid all uthyrning.

Vi har dock som regel att lägenheter i fastigheter med hiss i första hand erbjuds till äldre och personer med fuktionshinder. Om du bor på annan ort och får ett fast jobb i Finspång så kan vi erbjuda en så kallad näringslivsförtur. Det innebär att en bostad i Finspång ska vara en förutsättning för att du ska kunna ta det nya jobbet. Viktigt att komma ihåg är att vi inte i alla lägen kan vara behjälpliga, vilket beror på uthyrningläget för tillfället.

Rymligt och ljust vardagsrum.

Här hittar du våra olika typer av regler:

Uthyrningsregler

Intresseanmälan

Hemförsäkring